SUNDAY STORIES & Catarza – 24.06. @21h

Na Abraš ljetnju scenu stiže nam fenomenalni Sunday Stories, jedini MPIJS (Modern Punk Indie Jazz/Soul) bend sa ovih prostora!

Sunday Stories je sjajna ekipa dobrih muzičara koji vole jazz i žele da vas svojom muzikom oduševe. Iako ih klupska publika dobro poznaje zahvaljujući koncertima koje održavaju širom BiH a i u regiji, sada su na pragu novog uspjeha – svog prvog albuma.

Članovi benda su vrhunski i poznati muzičari:
Nina Babić – Lead vocal;
Saša Ćirić – Back vocal, guitar;
Mustafa Kurtalić- Bas gitara;
Valentin Šeremet- Saxophone
Zlatan Begić- Drums


Bend Catarza
osnovan je polovinom 2015. godine i od početka krenulo se ozbiljno, odgovorno i vrijedno. Nakon pola godine konstantnog rada na coverima u prostorijama mostarskog centra Pavarotti, ipak je odlučeno da bend pokuša izaći u javnost s autorskim radom. Polako je svaki član donosio ideju po ideju, miksajući mnogo stilova i stvarajući originalan Catarzin zvuk, koji je teško opisati stavljajući ga u samo jedan okvir. Možete čuti primjese funkyja, klasičnog rocka, ali najbolje je taj stil opisati kao funky/fusion rock. Nakon 2 mjeseca intenzivnog rada na autorskim pjesmama, bend je imao prvi nastup na eventu Mostar rock night vol3 i predstavio 5 pjesama u OKC-u Abrašević. Odlična reakcija publike je potaknula članove da se rad nastavi u istom pravcu, jer je cilj sudjelovati na lokalnim festivalima i krenuti u snimanje albuma. Dobrodošli u Catarzin svijet!

Vokal: Emina Čevra
Gitara: Ali Kamer Aksoy
Bass: Anita Šunjić
Bubnjevi: Tarik Guzin

Written by admin