Songs That Matter – 20.01. @20h30

Rock škola Mostar vas poziva na koncertnu prezentaciju ljetnog rock kampa „Summer Rock School – Songs That Matter“ koji je okupio 50 mladih muzičara iz 18 BiH gradova!

Na koncertu prezentiramo bendove i autorska djela kreirana na kampu koji se održao u periodu 31.07.-07.08.2016. na Jahorini.

Šta je Summer Rock School?

„Summer Rock School – Songs That Matter“ je veliki muzički projekat koji je organizovala Rock škola Mostar uz podršku Američke ambasade u BiH. Glavna faza projekta je sedmodnevni muzički kamp koji se održao na Jahorini, gdje 50 je mladih muzičara u sklopu 10 formiranih bendova intenzivno radilo na stvaranju autorske muzike.

Rezultate ovog procesa predstavili smo u augustu na koncertu u Kriterionu u Sarajevu, a sve pjesme su već u jesenjem periodu snimljene u DK studiju Rock škole.

Projekat će biti zaokružen ponovnim okupljanjem svih muzičara, te finalnim koncertom koji će se održati 20.01.2017, u OKC Abrašević, u Mostaru.

Više informacija o Rock školi Mostar potražite na našoj web stranici.

“Ovaj projekat je omogućila velikodušna podrška američkog naroda putem Američke ambasade u Sarajevu i svi stavovi, mišljenja i zaključci izneseni u projektu ne odražavaju nužno stav Američke ambasade ili Vlade SAD, već isključivo autora.“

Written by admin