Plesni Performans: Janis Brenner & Dancers – 13.02. @20h

OKC Abrašević ugostit će plesnu grupu iz New Yorka, koju predvodi umjetnička direktorica Janis Brenner, svjetski priznata koreografkinja i pjevačica.

Plesna grupa Janis Brenner & Dancers do sada je gostovala u 34 zemlje, a njihovu lidericu, smatraju trenutno jedinom izvođačicom sa višestrukim umjetničkim dometima.

Kompanija će nastupati sa tri svoja djela:

Onda kada nisi više stranac ( Once you are not a stranger), ples inspiriran posjetom kompanije Bosni i Hercegovini u 2016.-toj godini, u pratnji originalnog muzičkog aranžmana Svjetlane Bukvić. Ovo 40.-minutno djelo istražuje ideje empatije i “stranosti” u današnjem razdijeljenom svijetu.

Koliko to trebamo jedni druge i koliko trebamo “vidjeti” jedni druge.
Video instalacija je osmišljena od slovenske umjetnice, Eve Petrić. Projekcija je prikazana na dijelu scenografije koji se sastoji od tkanina iz više od 20 zemalja, predstavljajući nasljedstvo, porijeklo i historije porodica američkih plesača ove kompanije.

Dodatno tome, kompanija će nastupati sa svojim humorističnim i emocionalno dirljivim djelom Izgubljeno, Pronađeno, Izgubljeno (Lost, Found, Lost)

Ulaz je besplatan!

Written by admin