MOSHUS METAL FEST – 05.12. @12h

Fest je zamišljen kao veliko okupljanje ljubitelja metal glazbe i cjelodnevno druženje uz dnevni i večernji program.

Dnevni program sadržavat će druženje uz roštilj, pivo, kuhanje čorbe, slušaonice i metal market na kojemu će se moći prodat,kupiti il razmijeniti CD-ovi, ploče, majice, prišivci i ostali metal rekviziti.

Ovom prilikom organizatori pozivaju sve koji imaju nešto od spomenutog materijala da mu više ne treba, da dođu i izlože to na štandu. Također, za vrijeme festivala održat će se i tombola s bogatim fondom nagrada.

Koncertni dio festivala počinje u 19.30 sati, a nastupit će bendovi:

PUTRID BLOOD –  thrash metal sastav iz Šida (Srbija), osnovan 2008. godine. Do polovine 2009. su postojali kao projekt, a u augustu te godine su održali svoju prvu svirku. Tada su binu dijelili sa Awaiting Fear, Ashen Epitaph, Salted Cut i Morbid.
Publika je dobro prihvatila pjesme i bend je 2009. odlučio da snimi EP “Fire at Will”, a 2012 godine su snimili album “Absolute Profit”.
Postavu benda čine: Stevan Milanković (vokal), Bojan Goluža (vokal), Srđan Ranisavljević (gitara), Vladimir Jašćur (gitara), Srđan Hardi (bass) i Petar Barna (bubnjevi).

DOZËR – thrash metal / hardcore punk bend iz Sarajeva i Hadžića, osnovan 2008. godine. 2009. godine su snimili prvi demo. Kao najavažnije nastupe izdvajaju one sa Municpal Wasteom u Županji i Malignant Tumourom u Sarajevu.
Nastupili su i na Sarajevo Metal Festu 2010, Exit  Festu 2010 i Sarajevo Punk festu 2012. Od ožujka 2011. do srpnja 2012. snimaju debitantski album “Noć Za Teške Priče” koji je svjetlost dana ugledao 8. studenog 2013. preko labela Beyond The sun Records.
Postavu benda čine: Shex (vokal), Sommy (gitara), Amir (bass) i Zira (bubnjevi).

MY LAST SUICIDE – melodic death metal bend iz Banja Luke se okupio u ožujku 2009. godine. Bend je u početku radio samo obrade, a nakon nekog perioda bend je mijenjao članove dok nije našao stalnu postavu. Konačna postava je oživjela nakon nekog vremena.
Nakon par svirki stigle su pozitivne kritike i kao najvažnije nastupe izdvajaju: svoje sudjelovanje na Metal Festu u Banja Luci, 2010. godine, Urban Fest – Osijek (Hrvatska), 2011 itd.
U srpnju, 2011. godine su završili snimanje svog prvog EP-a “Personality Disorder”, a nedavno su izdali i spot za pjesmu “I Am God” koji možete poslušati i pogledati na YouTube-u.

AGELAST – chaotic hardcore bend iz Sarajeva/Konjica osnovan 2012. godine od strane par prijatelja koji su htjeli da rade kaotičnu i agresivnu glazbu sa elementima hardcorea i metala.
Djelili su binu sa bendovima The Rodeo Idiot Engine, Aesthetic Empathy, Sport, a svirli su i na festivalima Sarajevo Summer Metal Fest 2013 i Heatwave Music Stage Festival.
Izdali su EP ”The Genesis of Mechanical Creations” 2014. a i snimilu su do-it-yourself spot za pjesmu ”Darkened Illumination”. Trenutno planiraju album i balkansku turneju.

MASKA – heavy metal bend iz Mostara, osnovan 1999. godine. Tadašnju postavu su činili: Elvedin Delić (vokal), Adis Gušić (gitara) Hafizagić Nermin (gitara), Mili Tiro (bass) i sadašnji bubnjar benda Dubioza Kolektiv, Senad Šuta.
Od osnivanja postava se mijenjala nekoliko puta, a posljednje 3 ipo godine bend djeluje u ovoj postavi: Feđa Ibrulj (vokal, gitara), Adis Gušić (gitara), Sead Zaklan (bass) i Saša Fetić (bubnjevi).
Pobijedili su na Drama Rock festivalu u Mostaru i kao nagradu dobili turneju u Italiji i snimanje dvije demo pjesme u mostarskom studiju MC Pavarotti. Pobijedili su i na New Wave festivalu i kao nagradu dobili snimanje pjesme u BHRT studiju.
Rade na prvom albumu, a nedavno su snimili dva live spota, jedan za autorsku pjesmu “Fallin” a drugi za obradu pjesme “Kletva” mostarskog metal benda Monolit.

Cijena karte iznosi 10KM, može se kupiti na ulazu, ili pak preko BrainFart Mercha u posebnoj ponudi koja pored karte sadrži i festivalsku majicu, a košta 20 KM (poželjne rezervacije).

Written by admin