MEET THE PATELS – 13.04. @18h

Svi ljubitelji dobrog dokumentarnog filma i komedije u OKC Abrašević u srijedu, 13.04., s početkom u 18h, imat ćete priliku pogledati film „Meet the Patels“. Ulaz na projekciju je besplatan.

Ova dokumentarna romantična komedija natjerat će vas na smijeh. Film prati Ravija Patela, Amerikanca indijskih korijena na pragu tridesete godine života, zarobljenog u ljubavnom trokutu između žene svog života i svojih roditelja. Ovaj urnebesni i dirljivi film, nastao iz kućnog videa koji je tokom porodičnog odmora snimala Ravijeva sestra, otkriva kako je izbor ljubavnog partnera zapravo briga cijele porodice.

Autori filma, Ravi V. Patel i njegova sestra Geeta V. Patel, služe se humorom kako bi istražili i dokumentirali društvene konvencije u vezi s brakom, koje opterećuju njihovu porodicu iz prve generacije indijskih imigranata u Americi.

Istražujući ovo pitanje u Indiji i Americi, autori su otkrili da je njihov “indijski problem” zapravo “američki problem”: većina Amerikanaca iz porodica s jakim kulturnim i religijskim korijenima suočava se s ozbiljnim psihološkim dvojbama prilikom donošenja odluke o zabavljanju (ili vjenčanju) s osobama čija su boja kože, kultura, religija i etnička pripadnost različiti od njihovih.

Nakon projekcije filma bit će održan razgovor s korediteljicom Geetom V. Patel, uz moderatora Ronalda Panzu.

Projekciju ovoga filma omogućila je Ambasada Sjedinjenih Američkih Država, u suradnji s OKC Abrašević.

Written by admin