InTheRoom – 07.10. @21h

Street Arts Festival i OKC Abrašević pozivaju vas na koncert benda InTheRoom povodom drugog izdanja Street Arts Festivala ove godine.

InTheRoom je sarajevski bend koji je nastao početkom 2012. godine, kao eksperimentalni jam session projekat četvorice muzičara koji već duže vremena nastupaju ili su nastupali sa drugim bendovima kao što su, KZU ole ole & PZU oje oje, Billy Andol, KJHCB, Grozny, Don Guido i Misionari.

Kroz konstantne probe bend je stvarao muziku, a neke od prvih pjesama koje su nastale zabilježene su na njihovom EP-u „3327“ koji su samostalno objavili krajem marta 2014. godine. Tada su i promovisali svoj prvi video za pjesmu „Square Surf“ koji se može pogledati na njihovom vimeo profilu.

Svoj stil najradije definišu kao „Die Neu Kraut“ u kojem standardne instrumente – bass gitaru, bubanj i gitaru – kombinuju sa saxofon, synthom i efektima. Isključivo sviraju vlastite kompozicije.

Do sada su nastupali u više gradova u BiH, Hrvatskoj, Srbiji i Njemačkoj. Zabilježili su i nastupe na 48. Zaječarskoj gitarijadi, UFO Festivalu u Osijeku, Drugom mini festivalu instrumentalnih bendova u Nišu, festivalu „Šta ja znam“ u Munchenu, Javorwood-u na Bjelašnici…

InTheRoom su:
Jan Delić – Bubanj
Deni Sijah – Sax, synth
Zlatan Džanović – Bass gitara, synth
Dalio Sijah – Gitara, samples

Ulaz: 4 KM

Written by admin