ZVONO AWARD 2016 – 02.03. @20h

U sklopu konkursa za Zvono Award 2016 – nagrade za mlade umjentike/ce iz BiH do 35. godina starosti – Sarajevo Centar za Savremenu Umjetnost SCCA u saradnji sa Akademijom likovnih umjetnosti Široki Brijeg i Omladinskim kulturnim centrom Abrašević organizuje informativno veče.

Ovom prilikom moći ćete saznati više o ovoj jedinstvenoj nagradi za savremenu umjetnost u BiH, koja pobjedniku/ci pruža mogućnost dvomjesečnog boravaka u New Yorku.

U prvom dijelu prezentacije Sandra Bradvić, koordinatorica Zvono Award-a informisati će posjetitelje o historijatu nagrade, njenim osnivačima i partnerima u BiH i SAD, njenom imenu i dosadašnjim pobjednicima i pobjednicama, dok će u drugom dijelu na osnovu konkretnih primjera biti objašnjeni svi detalji o načinu prijave, kvalifikovanosti i procesu selekcije.

Poslije prezentacije posjetitelji/ce će imati priliku za pitanja i razgovor sa prezentatorima.

Poziv na informativno veče se upućuje studentima i studenticama likovne akademije ili sličnih obrazovnih institucija, aktivnim umjetnicima i umjetnicama, radnicima i radnicama iz kulturnog sektora kao i svim zainteresovanim građanima i građankama.

Više informacija možete naći ovdje: http://scca.ba/zvono-award/

Written by admin