HOLOGRAPHIC HUMAN ELEMENT – 18.12. @21h

Holographic Human Element je instrumentalni bend koji svira eksperimental i modernu klasiku protkane elementima New Age-a i progresivnog post-rocka. Vodi vas na jedinstven put uvida u vaše vlastite osjećaje.

Bend koji na pitanje: „Odakle dolazite?“ odgovara sa: „Od srca!“ postoji od 2011. godine, ali tek od polovine 2013. godine počinje sa nastupima. Nakon samo četiri sporadična pojavljivanja pred publikom, menadžer benda „The Ocean“ ih bira među ponuđenim bendovima za predgrupu na koncertu u sarajevskom Domu mladih, a najveći muzički portal u Bosni i Hercegovini, muzickazona.ba ih proglašava najperspektivnijim bendom u narednoj, 2014. godini.

Nakon skoro 40 nastupa širom Evrope samo u ovoj godini, Holographic Human Element je u studiju gdje završavaju snimanje prvog albuma „Philophobia“.
Za promotivnu kompoziciju „She Got Lost In Paris“ je multiinstrumentalistkinja Amy Denio (Kultur Shock, The Tiptons Sax Quartet) odsvirala harmoniku, a remiks i mastering demo snimka je uradio Bill Gould (Faith No More).

Iako bi se muzika Holographic Human Element-a mogla opisati Hesseovom frazom „Magično pozorište. Nije za svakoga.“ ipak ih skoro u svakom gradu vraćaju i po nekoliko puta na bis.

Written by admin