GROZNY CORP. – 30.09. @21h

GROZNY CORP. je bend s tri člana iz Bosne i Hercegovine (Sarajevo/Travnik/Jajce) okupljen 2014. godine kao reorganizirani nastavak prethodnog benda Grozny. Nakon dvogodišnjeg perioda rada na pjesmama, definiciji zvuka i snimanja albuma, 2016. bend počinje s nastupima pa se ova godina obilježava i kao godina formiranja benda.

ORGANIZIRANI KAOS MELANKOLIČNOG PONAVLJANJA

Faruk (gitara, synth – Organizacija):
Naše pjesme prožete su melankoličnom atmosferom, melodičnim vokalima i periodičnim ponavljanjem tema s povremenim nadopunama novim sekvencama. Iako melankolija dominira kao sveprisutno obilježje (i u glazbi i u stihovima), dihotomija je također jedna od glavnih karakteristika, tako da melodija i/ili stihovi evociraju dualističke emocije i interpretacije u slušatelja.

ELEKTRO-GARAŽNI POP

Mirza (TR-8, clip editing, gitara – Tehnika):
Mi smo skloni definirati svoju glazbu kao elektro-garažni pop. Radi se o kombinaciji elektronskih bubnjeva i synth basa s gitarskim garažnim zvukom i pop vokalima s mnogo efekata. Također koristimo originalno kreirane loopove i samplove koji komplementiraju i zaokružuju naš muzički izričaj.

„HOW TO FORGET THE MISSING PIECES“

Faya (vokal, gitara, synth – Stvaranje):
Ove godine smo snimili i producirali album „How To Forget The Missing Pieces“ („Kako zaboraviti dijelove koji nedostaju“) koji sadrži devet pjesama. Miks albuma radio je Zoran Jurišić iz MK Mastering Studija. Za prvi singl smo odabrali „Oddball“ za koji smo također snimili spot. Stoga smatramo da je sada pravo i najbolje vrijeme za početi s nastupima.

Written by admin