ENSH + SERGIO LOUNGE – 27.05. @21h

Ensh je art-pop projekat producenta Milenka Vujoševića, koji već godinama unazad stvara i uznemirava Sjevernu Ameriku i Europu.

Redefinišući postavke žanra Ensh uspješno kreira autentičnu i jedinstvenu viziju elektro-popa uz snažnu bas podlogu, izražen sint zvuk i dominantan glas.

Prvi album “Belgrade”, objavljen 2013-te, kolekcija je neurotičnih numera promjenljive dinamike, koje pričaju priču o povratku u rodni Beograd iz daleke Kanade. 2015-te godine, drugi album “Both Of Them Milenko” donosi novi kvalitet muzičkog izraza, uz jači fokus na ritam i beat, i pjesme na engleskom i srpskom jeziku.

U susret najnovijem albumu, na kome vrijedno radi, nižu se singlovi poput obrade “Krokodili dolaze” (malog omaža Eletkričnom orgazmu), preko uspješne saradnje sa dobropoznatim lokalnim producentom Memetom na singlu “Gender Bending”, do najnovijeg singla “Krtice” koji daškom rock zvuka unosi novu vrijednost u već prepoznatljivi stil.

Ensh je atrakcija koju je neophodno ne samo zvučno već i vizuelno doživjeti, kako kroz oštre i eksperimentalne spotove tako i kroz energijom nabijene žive performanse. Na permanentnoj turneji, već godinama unazad, svirao je festivale poput Beer Gardena u Beogradu, Canadian Music Week-a u Torontu, Electric Picnic festivala u Irskoj i Exit-a. Ovog proljeća ponovo kreće na put u tandemu sa pionirom elektro zvuka, Sergio Lounge, gde će regionu predstaviti novi singl i novi live act.

Sergio Lounge, dvadesetčetvorogodišnji tastaraturista iz Beograda, uspješno se bavi muzikom i srodnim aktivnostima od malena. Prije nego što je pronašao svoj žanr i svoj instrument, oprobao se u raznim sastavima svirajući gitaru, bas gitaru, flautu, kontrabas. Žanr koji je prihvatio na kraju najbolje pristaje njegovom imenu – lounge muzika, sa primjesama diska, italo-diska, šlagera i eksperimentalne muzike.

Ljubav prema njegovom instrumentu, tastaturi, javila se prije par godina. Originalno razmatrajući da nauči da svira klavijaturu, nije uspio da nadje odgovarajući model koji ce savršeno pristajati njegovoj jedinstvenoj personi. U naletu inspiracije, kači svoju šarenu tastaturu oko vrata i započinje koncertnu aktivnost.

Suprotno ustaljenom mišljenju, Sergio nikada nije svirao pisaću mašinu. Izlet u te vode ostavlja za svoj unplugged koncert 2018-e godine.

Written by admin