DETOUR & Zlatan Karić – 27.01. @21h

Udruga FRONT i O.K.C. Abrašević premijerno predstavljaju DETOUR(HR) uz podršku Zlatan Karić (BiH), uživo!!!

Za prave ljubitelje muzike pripremili smo nesvakidašnje ugodan koncertni program!!!

Višekratni dobitnici prestižne muzičke nagrade PORIN, uz podršku nadolazeće bosansko-hercegovačke zvijezde, svakako su premijerni kulturno umjetnički program koji se ne smije propustiti.

Ulaznice možete kupiti putem internet stranice www.kupikartu.ba i na šanku u Kosti.
Ko kupi kartu prije 26. januara 2018. platit će 10KM, dok će na dan koncerta koštati 15KM.

DETOUR / ELECTRO-ACOUSTIC POP GLAZBENA ATRAKCIJA
Detour je danas prepoznatljiv među poklonicima kvalitetnog, suvremenog, elektro – akustičnog pop zvuka, bržeg i plesnijeg ritma, začinjenog povremeno drum’n’bass, a u recentnije vrijeme i ponekom country notom.
Do početka 2006. godine ova peteročlana glazbena skupina predvođena autorom, aranžerom, producentom i gitaristom Nenadom Borgudanom djelovala je pod imenom Yammat da bi nakon razilaženja s tadašnjim managerom nastavila svoj glazbeni put pod imenom ‘Detour’.
Njihova snaga nije samo u najnovijim uradcima nego i u pjesmama starijeg datuma poput “Ljeto počinje”, “Mjesec”, “Gledano sa strane” i “Prijatelj” koje su se našle na njihova prva dva studijska albuma ‘Detour’ i ‘TV’. Ipak, treći studijski album “A što ak’ ja…” pokazao se prijelomnim u njihovom dotadašnjem djelovanju katapultirajući ih u status velike glazbene pop atrakcije u regiji, gdje ih se počelo sve više titulirati ‘perjanicom novovalskog popa’. To im je istovremeno otvorilo i veliki broj koncertnih nastupa s čime su došle i brojne nagrade. Album, nošen najviše hit singlovima “Srce veliko”, “Snijeg”, “Daleko” i “Plešem sama”, osigurao je Detouru top mjesta u većini godišnjih izbora, te Porina za najbolji pop album u 2014. godini. Početkom 2016. godine Nenad potpisuje možda najuspješniji uradak u svom autorskom djelovanju, pjesmu ‘Zaljubila sam se’ s kojom se predstavila i nova vokalistica grupe Gina Damjanović, zamjenivši dotadašnju pjevačicu Maju Posavec. Pjesma je poharala domaće top liste dobivši od strane Hrvatske diskografske udruge priznanje za najvrćeniju pjesmu u eteru radijskih postaja. Detourovci se mogu pohvaliti i nagradom za grupu godine u 2016. što je uz rasprodani koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture bio najbolji mogući način obilježavanja slavljeničke godine, proslavivši deset godina rada. Pratila ga je i promocija hvaljenog albuma ‘DETOUR 10’, koji je ponudio novo čitanje poznatih pjesama grupe, snimljenih u osvježenim i promjenjenim aranžmanima.
Kao kruna aktualnog djelovanja stiglo je i osvajanje glazbene nagrade Porin 2017. u kategorijama Pjesma godine za ‘Zaljubila sam se’ i Najbolja izvedba grupe s vokalom.

ZLATAN KARIĆ – muzičar/ kantautor/ pjevač
Zlatan rano otkriva svoju ljubav prema muzici što utiče na izbor njegovog životnog i profesionalnog puta. Upisuje muzičku školu gdje počinje svirati klarinet.
Svoj muzički talent je aktivno izražavao kroz mnoge projekte od kojih je za istaknuti od zaborava bendove The Badge i Paranoid Android sa kojima je i izdao svoj prvi album u karijeri.
U periodu sazrijevanja Zlatan počinje da se interesuje za neke druge muzičke pravce, pokušavajući da ukomponuje rep i pjevanje. Soul, Reggae, British Rock i Funky su bili pravci koji su ga oduševljavali i u njima je pronašao novi smisao.
Krajem 2016 godine Zlatan Karić započinje svoju solo karijeru. Sve pjesme na kojima radi su autorske pjesme koje odlikuje poseban muzički izraz. U svojim pjesmama na jedinstven način objedinjuje Reggae, R&B, Soul, Funky, Blues i Rock muziku. Iako su glavne teme i motivi socijalne prirode, Zlatan u svojim pjesmama budi pozitivnost i svjesnost. Tako njegova pjesma pod nazivom „Irie“, posvećena sinu, govori o svijetu u kojem živimo i razlozima zbog kojih želimo biti bolji ljudi i boriti se za bolje sutra naše djece.
Piše i pjeva na engleskom jeziku pa će mnogi prepoznati da je Zlatan umjetnik nove generacije.
Osim što želi ostvariti vlasititu muzičku karijeru na domaćoj i stranoj zabavno – muzičkoj sceni, takodjer želi svojim pjesmama doprinijeti i uspjehu svojih kolega pjevača.

Written by admin