CxJx & GUDRON – 10.02. @21h

Crustalno Jasno je crust punk duo iz Mostara koji svira od 2013. godine. Ova drum and bass sekcija brzim pankerskim stavom, kreštavim vokalima, te čestim melodičnim dionicama govori o stvarnosti u kojoj se nalazi i razvija, ne izbjegavajući pritom humor, politiku i autoironiju.
crustalno jasno je crusterski potomak bendova poput ak47, ljubiša samardžić, Krvavi mandat, Razlog za, a rođak bendovima Abergaz, Pestarzt i Kill the Scum. Njihove pjesme su se našle na nekolicini azijskih hardcore/noise kompilacija, te iza sebe sebe imaju niz internacionalnih split izdanja, kao i jedno live izdanje,
Osim albuma prvijenca nazvanog ‘frustracija’ cj će predstaviti i dio novog materijala na kojem aktivno rade.

Posebni gosti stižu nam iz Sarajeva. Gudron svira od 2011. godine i nastao je iz prethodnika, noise kvarteta Dlake. 2016. objavljuju svoj prvi album ‘Haram’, a prethodilo mu je split izdanje s talijanskim kolegama, bendom La Confraternita del Purgatorio.
Gudron se igra s dječjim poskočicama, ritmički iskidanim plesovima u maniri noise i kraut rocka, krećući se po potezu drone psihodelija-hardcore.
Marljivo rade na novom materijalu, a ove godine su nastupili i na specijalnom ptsp partyju, koncertu povodom obilježavanja dana republike srpske u basocu u Banja Luci.

Written by admin