BUVLJAK BEZ NOVCA

16.12.2015. od 13 do 18 h u OKC Abrašević (Šantićeva 25) stvaramo jedan zajednički, solidarni prostor za javnu razmjenu dobara i usluga. Bez novca! 🙂

Sve što ne koristiš – donesi!
Sve što ti treba – odnesi!

Sve/i su dobrodošle/i da učestvuju i podijele nešto što ne koriste ili dođu da uzmu nešto što im je potrebno (odjeću, obuću, igračke, kućanske predmete itd.).

Donacija u vidu bilo kakvih stvari NIJE NEOPHODNA za učestvovanje na buvljaku:
Možemo i samo doći i uzeti ono što nam je potrebno, ukoliko ne posjedujemo stvari koje su nam viška i ukoliko nismo u prilici da nešto doniramo. Svi/e treba da slobodno učestvujemo na bilo koji način, bez ikakvog osjećaja obaveze da donesemo nešto na buvljak, ukoliko nismo u prilici.

Molimo vas da pozovete i sve one kojima će besplatne stvari na buvljaku biti od egzistencijalne pomoći, ukoliko mislite da vijest o održavanju buvljaka nije došla do njih.

Također, sve stvari koje ne budu razmjenjene tokom buvljaka, donositelji/ce mogu ponijeti natrag sa sobom, ili ostaviti kao poklon/donaciju za SOS Dječiji vrtić u Mostaru.

Imat ćemo i dva posebno slatka kutka: kutak za djecu i kutak za pomoć životinjama.

Dođite npr. sa djecom, i dopustite im da se druže i podijele igračkice i robu sa svojim vršnjacima/vršnjakinjama.

Također, možete ponijeti stare dekice, prostirke, veće komade tople odjeće i hranu i tako pomoći udruženju “Životinje jer mi brinemo” da olakšaju zimu mačkama i psima lutalicama u gradu.

Osim predmeta bilo koje vrste, želimo potaći i razmjenu usluga!

Za razmjenu usluga postavit ćemo tablu na koju ćemo svi moći okačiti neku uslugu koju nudimo ili tražimo (sve od šetanja pasa do sviranja gitara). Na tablu se kači opis usluge i kontakt, kako bi nas osoba kojoj je pomenuta usluga potrebna ili je nudi – mogla pronaći!

Fotografija table će, nakon buvljaka, biti objavljena na Facebook eventu Buvljaka bez novca.

Dođite da se upoznajemo, družimo, dijelimo i uživamo u solidarnoj srijedi!

Written by admin