BATTLEME – 17.10. @21h

U sklopu svoje turneje, Mostar će posjetiti Battleme, folk rock bend iz Portlanda (USA). Bend je postao poznat široj javnosti po svojim pjesmama koje su korištene kao soundtrack u kultnoj seriji Sons of Anarchy.

Koncert će se održati u OKC Abrašević, ponedjeljak, 17.10. od 21:00h.

Battleme je solo projekt Matta Drenika koji je nastao nakon što je prestao s radom u bendu Lions, a prvi se put pojavljuje 2009. godine s pjesmom Burn This Town u seriji Sons of Anarchy. Upravo je ta serija obilježila njegov rad jer se u njoj našlo nekoliko njegovih pjesama.

Do 2012. bend je objavio istoimeni debitantski album, a Drenik je iduće godine izbacio i EP Weight On the Brain. Nakon uspješnog albuma Future Runs Magnetic iz 2014. povukao se u osamu studija u Portlandu i počeo raditi na novim materijalima. Iako ju je kritika ocijenila kao ploču koja odiše rockom i gitarama, odlučio je krenuti dalje drugim putem.

Uz brata Jasona, koji je bio zadužen za koprodukciju, te piano kao glavni instrument, skladao je melodije i balade, a njihov se rad referirao na onaj Davida Bowiea, Roxy Music ili Jima Carrolla. U punoj formi bend Battleme stvara garage rock pod utjecajem 70-ih. Rezultat je treći dugosvirajući album, a Battleme ga potpisuje kao Habitual LoveSongs.

Uz Matta Drenika, koji je vokal i na gitari, bend čine Chad Savage (bas i vokal), JJ Eliot(gitara i vokal) te Scott Noben (bubnjevi i beatovi).

Written by admin