ANDRIJA – 17.03. @20h

Domaćoj publici ne treba naročito opisivati o čemu se radi – Dinarski alternativni noise rock kvartet Andrija se vraća sa svojim petim studijskim izdanjem, novim materijalom i novim zvukom!

Dvanaest je novih pjesama na albumu naslova “Izvoli voli”, koji će svjetlo dana ugledati upravo u trećem mjesecu ove godine. Album je sniman u rodnom Livnu, produkciju i mastering potpisuje Goran Rebac (Zoster) iz Mostara, a za izdavaštvo se pobrinuo Juda Records.

O albumu momci kažu ovako:
“Izvoli voli” je do sada naš najjasniji album što se zvuka tiče. Dobili smo ono što smo htjeli. Album ima izražen karakter, kroz dvanaest različitih pjesama, protkanih noiseom, rifovima, industrialom, psihodelijom I spoznajama”.

Andrija je nastao 2002. godine iz puste potrebe i želje za glazbom, kao i otkrivanjem novog. Andrija nastupa glasno, teatralno s dozom psihodelije, ali i s emocijama. Prvi korak naprijed za sastav bila je pobjeda na WHF-u 2006. godine, nakon čega ubrzo slijedi i prvo izdanje “Zar i ti sine, bildaš?”. Album je dobio mnoge pozitivne kritike I pohvale, a za izdanje se pobrinula kultna kuća “Slušaj najglasnije” dobrog duha domaće alternativne muzičke scene, Zdenka Franjića.
Izrazito produktivan period otpočinje 2009. godine kad Andrija snima i izbacuje čak tri izdanja. Radi se o ciklusu albuma i to – “Grdna rano”, “Neumjerenost u iću, piću i krvoproliću”, te “Borba bikova”.
2010. izlazi album “Ne zove se nikako”.

Andrija iza sebe ima godine i godine koncerata, što samostalnih, što festivalskih, a 2018. godina je rezervisana upravo za promotivnu turneju novog albuma.

Nakon nešto više od godina Andrija ponovno pohodi i Abrašević! Osim koncertne promocije i samog fizičkog izdanja novog albuma, očekujte i još mnogo toga na promotivnom pultu.

Upad: 5KM

Written by admin