ANA ĆURČIN i BEND & TALE QUALE – 04.05. @21h

Ana Ćurčin je kantautorka rođena u Bagdadu, odrasla u Moskvi, koja živi i radi u Beogradu. Njena muzika je nježna i modna, tiha i melodična, bučna i ritmična, leluja kroz indie-rock i folk i koketira sa ambijentom i bluesom. Ana aktivno svira od decembra 2012. godine, nastupa solo ili sa bendom, a njenu muziku publika je mogla da čuje u Srbiji, regionu i širom Europe. Učestvovala je na prestižnom „Waves Festivalu“u Beču, kao i na festivalu MENT u Ljubljani. Početkom 2015. godine otvorila je novu sezonu koncerata u legendarnom Studiju 6 Radio Beograda i predstavila publici novi bend (Goran Antović, Marko Cvetković i Blagoje Nedeljković, kasnije im se priključuje i gitarista Tomo Benzon).

U januaru 2016. godine Ana Ćurčin objavila je svoj prvi studijski album pod nazivom „Sketches of Belonging“, a prva dva singla, za koja su snimljeni i video spotovi, su pjesme „Remain Calm“ i „Unknown“. Veliku pažnju javnosti Ana Ćurčin izazvala je saradnjom sa tradicionalnim Ansamblom „Kolo” i pesmom „Lastavice, lasto” koja je objavljena krajem ljeta prošle godine.

Tale Quale je jedinstvena muzička fuzija iz Mostara koja je nastala u proljeće 2015. godine. U želji za glazbenim progresom, bend se ne definira u egzaktnom žanru. Kroz obrade alternativnih pop, soul, jazz i r’nb hitova stvorili su jedinstven stil u kreiranju autorskih pjesama. Upravo s ciljem prepoznavanja toga jedinstvenog stila, Tale Quale, (u značenju tako kako jeste), se predstavlja publici obradama pjesama, ali i sve većim brojem autorskih pjesma.

Koncert će se održati u četvrtak, 04.05.2017. u OKC Abrašević, a cijena ulaznice je 6KM.

Written by admin