8. ANTIFA FEST – 01. i 02.09.

Prvi vikend u septembru rezervisan je za 8. Antifa fest u Mostaru. Fest će se održati 1. i 2. 9. u OKC Abrašević.

Program

Petak, 1. 9.

18.00 Mostar u Narodnooslobodilačkoj borbi (obilazak lokacija vezanih za antifašistički pokret u Drugom svjetskom ratu)

21.00 Party

DISCOSCOPIA
Muzička grupa iz Mostara koja pušta isključivo nekomercijalnu, underground muziku i to u slobodno vrijeme, dok ne popravljaju bicikla.

MENTAL FREEDOM
Mental Freedom je muško-ženski dubstep duo iz sarajevsko-zeničke kotline kojeg čine dugogodišnji pripadnici underground armije ljubitelja bass zvuka. Čine ga Benjamin Khan i Skali Yo koji su zajedničkim snagama organizovali i puštali na mnoštvu raznih događaja – koncerata, partija i festivala. Pod sloganom “bez umne, nema ni fizičke slobode”, promovišu solidarnost, slobodu i istinu kao temelje za pravednije društveno uređenje. Njihov zvuk se može okarakterisati kao plesan i dinamičan spoj duba, hip-hopa, dubstepa i ostalih srodnih žanrova koji su kroz historiju bili glas i vapaj potlačenih i obespravljenih, vješto spojeni u cjelinu koja ruši barijere učestalog zvuka koji se može čuti na našim prostorima.

Ulaz 2 KM

Subota, 2. 9.

18.00 Mostar u Narodnooslobodilačkoj borbi (obilazak lokacija vezanih za antifašistički pokret u Drugom svjetskom ratu)

20.00 Koncert

OvRHa (Pula Punk)
Punk band ovRHa osnovan je u travnju 2012. godine, članovi su vokal Đeni Brženda-Brgy, gitarist Emil Kolak, Wolfang Ereš-Wolgy basist I i bubnjar Nenad Rašeta – Žare. Radi se o glazbenicima sa višegodišnjim iskustvom u raznim bendovima: Brgy – Crnački Znoj i Frontalni Udar (prva postava); Emil – Preludium; Đi – Frontalni Udar, Wolgy – Frontalni Udar i Pokret Otpora
Bendu su pridonijeli: Ćupo – ritam gitara i Matej Mirkac i Ićo na bass-u. U pulskom studiu „Ja sam gluh”, pod inžinjerskom palicom Jularić Gorana – Juleta ,u travnju 2014. snimljen album „Država”

POPIK (Sarajevo Punk Rock)
POPIK je sarajevski punk rock bend osnovan 2014. godine. POPIK je nastao kao odgovor na bh. ludilo, laži, obmane, genocidne namjere bh. političara te njihovih mentalnih i finansijskih agresora koji bi najrađe da smo svi mi mrtvi, da nam zasade vile i šoping centre na kostima. POPIK je muzika za sposobne, a ne za podobne. POPIK odgovara isključivo za ono što kaže, a ne za ono kako ljudi razumiju. Drugim riječima, POPIK nije bend, POPIK je REAKCIJA. I u apatičnom društvu licemjerja i mentalnog unazađenja, POPIK je šut adrenalina injekcijom drito u srce. POPIK je živa sila spremna na razgovor, diskusiju i argumentaciju, uz uzajamno poštovanje, a bazirana na idejama zdravog razuma i logike.
Mi nismo politički korektan i politički orijentisan bend, iako gajimo ljubav ka idejama ljevice – to nije politički izbor, već zdrav razum.

URBAN INSTINKT (Tuzla Rap-Core)
Bend Urban Instinkt pod ovim imenom postoji od 2010. godine, ostajući na temeljima starog benda “Hiv”, kojeg karakteriše muzika koja obiluje žestokim rifovima i ritmovima, plus mješavina hardcore i rap vokala, tekstovi vezani za psihosocijano stanje čovjeka u današnjem vremenu, njegov opstanak i život u gradu, na ulici, gdje većina mladih provode svoje vrijeme, gdje se sreću sa pozitivnim i negativnim stranama života na “betonu”. Iskreno, istinito, realno…

PEENTERS (Beograd/Minneapolis Anarcho-psych-punk duo)

Ulaz: 6 KM

Written by admin